dimecres, 2 d’abril del 2008

CONTINUO INDIGNADA ...

Arrel de la campanya publicitària que en l'anterior publicació vaig comentar ha nascut en mi una nova preocupació. La publicitat és un arma molt poderosa, té molta força i molt de públic. I crec que és necessari imposar un control i una regulació força estricte sobre la mateixa.
Estic d'acord que la publicitat crea necessitats ficticies, presenta models i productes ideals i molts de totalment innecessaris per les nostres vides. Però la societat consumista on vivim ja es mou en aquest remolí, d'oferta i demanda, que és díficil sortir-ne.
Ara bé, el que no podem acceptar és una publicitat immoral, "macabra", ... Està clar que la vida és dura, i que en el món real hi ha: racisme, sida, anorexia, pobresa ... I que ja ningú s'escandalitza per veure'n imatges. Però crec que per informar, prevenir o donar a conèixer aquestes problemàtiques hi ha altres mitjans que no són la publicitat.
Crec que el paper de la publicitat no ha de ser aquest. No li pertoca.
Buscant anuncis polèmics, he trobat el que es mostra a continuació:



Aquest anunci va crear molta polèmica, curiosament el fotògraf que va realitzar aquesta campanya és el mateix que el de l'anunci de benetton.

No i no, torno ha dir que el fi no justifica els medis, que no tot si val en publicitat!